Arkitekt Stefan Heigls imponerende bronzefacade i Feldkirchen

"Den skinnende bronzefacade i Feldkirchen findes kun i Feldkirchen," siger arkitekt Stefan Heigl stolt om den bolig- og erhvervsbygning, han har tegnet i nærheden af München. Bygningen, hvor Aumüllers bageri ligger, huser en filial, som udover at være bageri også byder på kaffe i stueetagen. Og sådan er et tidligere gennemkørselsområde blevet et socialt mødested – med et unikt skinnende udseende.

En unik facade

Bygherren blev hurtigt overbevist om at bruge materialer af høj kvalitet til facaden. Arkitekt Heigl designede en unik profil i bronzefarvet PREFALZ, som blev fremstillet af den professionelle aluminiumsproducent PREFA. I skiftende sollys skaber den dybe skygger og efterlader et dynamisk udtryk på facaden. De særlige profilelementer fremhæver de øverste etager i kontrast til den fuldt glaserede stueetage, mens opdelingen i to zoner visuelt forstærkes af den omgivende baldakin.

Das Bild zeigt den Architekten Stefan Heigl, der vor einer Wand mit architektonischen Zeichnungen steht.

Klimaskærm fra én kilde

Funktionelt skelner arkitekten mellem stueetage, øverste etager og loftsrum. Lejlighederne ligger under taget med dets kvistudbygninger - beklædt med sortgrå PREFALZ. De åbne planløsninger, som kun afbrydes af nogle få søjler, skaber en yderst funktionel og bæredygtig fleksibilitet og brugsværdi på alle etager. Heigl henviser til materialets visuelle mangfoldighed, men fremhæver også den tekniske fleksibilitet i det bagventilerede facadesystem. Da taget og facaden er lavet af det samme materiale, kunne Heigl udlicitere monteringen af klimaskærmen til én virksomhed og dermed optimere processerne på byggepladsen.

Digitaliseret produktion med robotter

"Arkitekter ønsker at realisere sig selv og deres ideer. Her hjælper den digitaliserede produktion," forklarer Thomas Engel, der er øverste chef for virksomheden Engel i Kaltental-Blonhofen i det sydlige Tyskland. Virksomheden med egne produktionsrobotter og 25 ansatte udvikler mange nye processer og forme, og juniorchefen tester og udvikler automatiseringen af håndværket i sit eget værksted. Teknologier, som også blev brugt til de multifoldede PREFALZ-elementer i bronze til bygningen i Feldkirchen. Otte tons materiale blev kantet, leveret og monteret, fortæller Thomas Engel. Der blev brugt i alt 620 m2 bronzefarvet PREFALZ på facaden samt 420 m2 sortgrå PREFALZ på taget. Tagafvandingen med tagrender og nedløbsrør i samme farve samt det monterede sneværn fuldender PREFA-systemet.

Das Bild zeigt ein modernes Gebäude in Feldkirch, entworfen vom Architekten Stefan Heigl. Die Fassade ist aus Prefalz in der Farbe Bronze gestaltet, und das Satteldach ist mit Prefalz in Schwarzgrau gedeckt. Große Fenster sorgen für viel Licht im Inneren, während die verglaste Erdgeschosszone eine einladende Gastronomiefläche bietet. Die hochwertige Materialwahl und das elegante Design verleihen dem Gebäude ein zeitgemäßes und stilvolles Erscheinungsbild.

Millimeterpræcist håndværk

Særligt de lodrette, kontinuerlige linjer, som ligner riller, skulle ifølge Engel planlægges på forhånd. Store vinduer, der er forskudt fra hinanden på tværs af hele facaden, danner den ramme, som elementerne skulle passe ind i. De individuelt kantede profilplader blev fremstillet med stor præcision på virksomhedens egen fabrik. Der blev brugt en særlig bukkemaskine til dette, hvis design gør det muligt at bukke i to retninger i et og samme arbejdstrin. "Uden ensartet vinklede elementer ville helhedsindtrykket have været ujævnt." Det faktum, at alt passer efter præcis planlægning på byggepladsen, på trods af andre faggruppers tolerancer, er takket være håndværkernes arbejde på stedet. "Præcis betyder millimeterpræcis."

Materiale:

Mere information:

Der kan downloades billeder via dette link

Fotocredit: PREFA | Croce & Wir